Banner natuur-vrouwen-wandeldag

Tweedaagse wandeling in Brabant

Vrijdag 3 Augustus: Nieuwkerk en Regte Heide 16km

 

Om 9.30 verzamelen we bij het prachtige Klooster Nieuwkerk in Goirle. Genietend van een kop koffie en een versnapering heb je de tijd om de andere deelneemsters te ontmoeten. Je kan hier je spullen voor de overnachting achterlaten en om 10.30 vertrekken we voor de wandeling.

 

Natuurgebied De Regte Heide biedt een gevarieerd landschap aan met zowel natte als droge heide, een onaangetast beekdal dat veel vogelsoorten aantrekt, geheimzinnige sprookjesachtige bossen, cultuurhistorische landgoederen met statige lanen en 6 Keltische grafheuvels.

 

Na een heerlijke dag wandelen worden we terug verwelkomt in het Klooster waar we zullen overnachten en 's avonds genieten we gezamenlijk van een drie gangen diner.

Dit wandel weekend in Brabant is een actieve super ‘break’ speciaal voor vrouwen. Even weg uit de hectiek van de stad, laat werk en verkeer thuis en kom twee dagen genieten van de natuur, de rust en mooie vergezichten. Wandelen met een groep vrouwen is een leuke en informele manier om nieuwe mensen te leren kennen, verhalen uit te wisselen en samen van al het moois om je heen te genieten. Daarnaast verblijf je dit weekend in een oud sfeervol klooster met een heerlijke tuin en uitzichten. Vrijdagavond genieten we samen van een overheerlijk verrassingsmenu op deze bijzondere lokatie.

 

Een heerlijke tweedaagse wandeltocht begeleid door Ingeborg Hes gaat door prachtige natuur dichtbij de grens met België. De tocht is voor 97% over onverharde paden en neemt je mee langs riviertjes, heide, moerassen en vennen, door oude loof-, naald- en gemengde bossen. Tijdens deze tweedaagse wandeling zie je de Nederlandse natuur op z’n best.

 

Antonette schreef een blog over wandelen in Brabant!

Twee dagen wandelen in de natuur met een groep vrouwen, heerlijk drie-gangen diner & overnachting in oud klooster

We houden de wandelgroepen graag klein. Om die reden zijn er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Boek jouw plek vandaag!

 

Startpunt

Klooster Nieuwkerk Goirle

Nieuwkerk 2

5051 PN Goirle

 

Met de auto: A58 afslag 11 Goirle N630. Na ca 4 km rechtsaf naar de Nieuwkerk (Nieuwkerksedijk Zuid), weg volgen. Waar verharde weg ophoud, op kruising rechts en het Klooster Nieuwkerk bevindt zich na 100 meter aan linkerkant. Pas op voor fietsers en wandelaars.

 

Openbaar vervoer

Mocht je mee willen wandelen en met het OV willen komen, laat dit dan even weten. Indien van te voren aangegeven kan je opgehaald worden en teruggebracht worden naar het station in Tilburg.

 

 

prijs €155 per persoon

Inbegrepen:

tweedaagse begeleide wandeltocht

welkomst koffie en versnapering op vrijdag

overnachting in Klooster Nieuwkerk gebaseerd op 2-persoonskamers en gedeelde toilet / douche

drie gangen diner op vrijdag

lunchpakket op zaterdag

 

Niet inbegrepen:

transport

lunch op vrijdag

drankjes bij het drie gangen diner

extra consumpties

fooien

wandeldag-vrouwen

Zaterdag 4 augustus: Landgoed Gorp en Rovertse Heide 16km

 

Na een heerlijk ontbijt, pakken we onze rugzak met water en lunchpakket en doen we onze wandelschoenen weer aan. Vandaag wandelen we over het landgoed Gorp en de Rovertse Heide. Langoed Gorp telt vier oude boerderijen, het 'kasteeltje' en de 'Paradijsbrug'. Het beekje de Rovertsche Leij kronkelt door het landschap hier en er liggen tien intieme bosweitjes aan. Dit is een gebied waar de ijsvogel voorkomt, dus houd je ogen open!

 

De Roverste Heide is een natuurgebied met bos en heide van 477 hectare en maakt deel uit van het Natura 2000 gebied. De paden leiden de groep langs de met bomen begroeide stuifzanden en over opmerkelijke hoogteverschillen.

nederland-vrouwen-wandelen

Helaas....

Er is geen plek meer! We gaan weer in het najaar 2018

2-daagse wandeling

vrijdag 3 & zaterdag 4 augustus