Banner

Dagwandeling door de Brabantse Kempen

Dagprogramma

 

De Roverste Heide is een natuurgebied met bos en heide van 477 hectare en maakt deel uit van het Natura 2000 gebied. Hier begint de wandeling en het pad leidt je langs de met bomen begroeide stuifzanden en opmerkelijke hoogteverschillen. Van de heide loopt de groep zo het Landgoed de Utrecht in. Dit landgoed van 2500 hectare is een prachtig natuur terrein met een divers aanbod voor de wandelaar. Hier loop je langs een uniek vennengebied met vennen zoals De Flaes, door prachtige heiden, langs lariks en dennen bossen en je volgt het beekje de Reusel. De omgeving rondom de Reusel is een oud beekbos, een uniek natuur landschap wat zich aan weerszijden van het water uitstrekt. Het Landgoed de Utrecht telt meer dan 130 soorten broedvogels dus er is ook voor de vogelaars genoeg te ontdekken.

 

De wandeling komt ook langs enkele werkplekken van de kunstenaar Andreas Schotel. Daarnaast staan er kunstwerken langs de route geïnspireerd op zijn etsen en aquarellen.

 

We lunchen bij de Herberg In den Bockenreyder, verkozen tot beste café van Nederland. Het is een eenvoudig restaurant waar het goed toeven is. Bij mooi weer is het druk op het grote terras met een leuke mix van wandelaars, fietsers en ruiters.

 

Afstand: 17km

De dagwandeltocht is bijna geheel op onverharde paden

 

Startpunt

Kerk, Dorpsstraat 6, 5085 EG te Esbeek.

 

Met de auto

Neem de A58 naar de Provincialeweg / N269 in Hilvarenbeek.

Ga verder op de Provincialeweg / N269. Rijd naar de Dorpsstraat in Esbeek.

 

Openbaar vervoer

Mocht je mee willen lopen en met het OV willen komen, laat dit dan even weten. Indien van te voren aangegeven kan je opgehaald worden van het station in Tilburg.

Een heerlijke dag weg, samen met een groep vrouwen. Wandelen door de Brabantse Kempen, een prachtig gebied met vooral onverharde paden door mooie natuur.

 

De dagwandeling onder begeleiding van Ingeborg Hes is een afwisselende tocht met veel natuurschoon. De mooie Nederlandse natuur op z’n best: bossen, heide, vennen en plassen. Een heerlijke dag buiten met een gezellige lunch bij het beste café van Nederland. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze bijzondere wandeldag speciaal voor vrouwen, dus als dit wat voor jou is... boek je plek vandaag!

 

Deze begeleide dagwandeling op zaterdag 2 juni van 17km gaat door het bosgebied van de Rovertse Heide en door het prachtige Landgoed de Utrecht.

Beleef een heerlijke dag weg met een groep vrouwen - wandelen in de Kempen door de natuur

We houden de wandelgroepen graag klein. Om die reden zijn er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Boek jouw plek vandaag!

 

€17,50

Bij de prijs inbegrepen:

Begeleide wandeling Brabantse kempen

Versnapering voor onderweg

 

Niet bij de prijs inbegrepen:

Lunch en consumpties

Transport

Fooien

natuur-vrouwen-wandeldag wandeldag-vrouwen

heerlijke dagwandeling 2 juni 2018

10.00 - 16.00

heerlijke dagwandeling 2 juni 2018

10.00 - 16.00